Konferens Umeå

Tips om konferenslokaler

Varför ska ni ha en kick-off?

Det korta svaret är en motfråga: Varför fira födelsedagar, årsjubileum, nyår, semester o.s.v.? Att gå dag ut och dag in i samma oföränderliga rytm på jobbet är en grogrund för bristande fokus. Att ha en kick-off behöver med andra ord inte vara något annat än ett avbrott i det vardagliga för att ha positiv effekt. 

För många medarbetare blir företagets kick-off årets höjdpunkt under arbetsåret. Alla har utmaningar inför det nya året och att komma bort till en underhållande och avslappnande atmosfär skapar möjligheter till fokuserat reflektion.

Att börja året med en kick-off innebär att man blickar framåt samtidigt som man lämnar det gamla bakom sig. Det är en bra investering för framtiden. Det är viktigt för organisationen att skilja på att det fanns ett år innan och att det finns ett år nu; det kan betyda att man börjar om efter ett tungt år eller blickar framåt på nya utmaningar efter ett starkt år. Under en kick-off går det förflutna in i det förflutna.

Aktiviteterna kan vara allt från ren underhållning till utbildning och planering. För företagsledaren är det ett perfekt tillfället att måla upp bilden av året som gått och året som kommer. Det spelar i det här fallet ingen roll om det är ett litet eller stort företag.

Kick-offen möjliggör att en tydlig framtidsbild skapas av ledningen. Förhoppningsvis är inte den punkten något som ritades upp över morgonkaffet. Det är viktigt att förmedla en bild som är väl utarbetad för att den ska vara förtroendeingivande.  

Det finns mycket som kan göras under en kickoff för att bygga sammanhållning och positiv anda. En bra sak att avsluta med är att deltagarna får en chans att ge varandra feedback om hur de kan förbättra kommunikationen. Idéer om förbättringar från medarbetarna är något som ledningen bör ta på allvar.

I korthet är en kick-off ingen utgift utan en investering!

 

30 Sep 2013

Välkommen

Här finner du tips om vad du bör tänka på när du skall anordna en konferens, som till exempel plats och lokalens utformning.