Konferens Umeå

Tips om konferenslokaler

Cateringfirma – global verksamhet eller bunden till lokalområdet?

En cateringfirma med fokus på företagscatering har all anledning att blicka utanför kommungränsen för att expandera verksamheten. Global catering är möjligt.

De flesta tänker nog att en cateringfirma är bunden till sitt lokalområde. Hur skulle man någonsin kunna leverera catering till en global kundkrets? I dag finns dock stora möjligheter för cateringfirmor att tänka globalt. Och med detta kan det finnas flera fördelar.

I en lokal kontext brukar cateringfirmor fokusera på att tillgodose behoven hos sina närmaste kunder, inom en viss region eller stad. Menyerna anpassas efter smaken och kulturen i området och man erbjuder skräddarsydda tjänster för lokala evenemang och regionala högtider. Cateringfirmor som vill expandera globalt bör vara beredda på flexibilitet i sitt utbud. Samma meny kommer inte fungera lika bra i Kiruna som i Mumbai.

Framgångsrik cateringfirma serverar alltid lokalt gångbar mat

Cateringfirmor som arbetar med företagscatering har kanske extra anledning att undersöka möjligheterna att expandera globalt. Stora multinationella företag kan ibland göra upphandlingar av till exempel mat till årets samtliga konferenser på ett bräde, och den aktör som klarar att leverera till vitt skilda platser i världen har då ett stort försprång gentemot uteslutande lokala cateringfirmor.

Självklart kan en cateringfirma inte endast ha ett enda storkök som producerar mat till hela världen. När det kommer till global expansion bör cateringfirmor titta på möjligheterna till att bygga upp ett stort nätverk av lokala kedjor för att möjliggöra de praktiska förutsättningarna. Oavsett hur mycket cateringfirman växer bör varje maträtt levereras med lokal förankring och den enskilda matgästen i fokus.

25 Jun 2023

Välkommen

Här finner du tips om vad du bör tänka på när du skall anordna en konferens, som till exempel plats och lokalens utformning.