Konferens Umeå

Tips om konferenslokaler

Viktigt att tänka på när man väljer solcellsleverantör

Är ni ett företag, lantbruk eller en BRF som funderar på att installera solceller? Ta då hjälp av en solcellsleverantör som är specialiserad på större system.

Med en egen solcellsanläggning får man bättre ekonomi och kan lättare planera sin verksamhet eftersom man inte behöver tänka på elpriset. Som företag, lantbruk eller BRF har man också ofta tillgång till riktigt stora takytor, vilka är perfekta att montera solpaneler på. Ju större takytor man har desto mer grön el kan man producera.

Om man vill finns det även möjlighet att sälja överskottselen vidare till elbolaget och på så vis också tjäna pengar på sin gröna elproduktion. Vinsten kan man istället lägga på renoveringar eller använda under de mörka månaderna då man kanske i stället måste köpa el.

Solcellsleverantör med totalentreprenad är mer ekonomiskt

Är man intresserad av att montera solpaneler på sina byggnader eller sin fastighet är det bra om man först gör lite research om olika märken och tillverkare. Det finns en hel del bra information på nätet men man kan även prata med sin kommun. Tänk på att det också kan vara klokt att anpassa anläggningen efter gällande skattereduktion på grön el.

För att man ska slippa problem och få solceller med bra hållbarhet som är anpassade för nordiskt klimat måste man vara noga i valet av solcellsleverantör. Välj ett mer erfaret företag som arbetar med mer välkända märken och som erbjuder en helhetslösning. Det brukar löna sig och blir ofta billigare. Hos https://www.elavsol.se hittar du mer matnyttig info om hur solceller fungerar.

18 May 2023

Välkommen

Här finner du tips om vad du bör tänka på när du skall anordna en konferens, som till exempel plats och lokalens utformning.