Konferens Umeå

Tips om konferenslokaler

Trådlös skrivare det enda praktiska alternativet

Nuförtiden sker mycket av vårt digitala nätverk trådlöst. Det gäller inte minst din skrivare. Läs mer om varför du behöver en trådlös skrivare på ditt kontor snarare än någon annan variant.

Mänskligheten är nu inne på 2020-talet. Många miljarder år har gått sedan Big Bang, och det vore märkligt om inte utvecklingen kommit långt vid det är här laget. Tiderna med sladdar och trådar är förbi. De var egentligen förbi redan för ett bra tag sedan. Det är inte direkt några världsnyheter med trådlösa tangentbord, datormöss eller för den delen trådlösa skrivare. I synnerhet det senare har man haft väldigt stor nytta av i många år, och lär fortsätta ha det i många år framöver. Bara föreställ dig ett kontorslandskap på flera plan. På varje våning sitter flera medarbetare och arbetar på sina datorer. Förr eller senare behöver de skriva ut. Då håller ingenting annat än en trådlös skrivare.

Trådlös skrivare som alla kan dela på

Alternativet skulle vara att ha en enskild skrivare vid varje kontorsstation som alla medarbetare kunde koppla till sin dator. Men det har flera bekymmer. Dels så är det en väldigt dyr lösning. Det kan säkert jobba dussintals personer på ett kontor. För det andra skulle det förhindra att skriva ut från någon annanstans än från ditt skrivbord. Du skulle inte kunna ta din laptop, sätta dig i cafét och skriva ut därifrån. Om du inte tog med skrivaren förstås. Nej, det är väldig tur att världen utvecklats så att det idag finns möjlighet till trådlösa skrivare.

20 Mar 2022

Välkommen

Här finner du tips om vad du bör tänka på när du skall anordna en konferens, som till exempel plats och lokalens utformning.