Konferens Umeå

Tips om konferenslokaler

Tips för en framgångsrik konferens

Konferenser, seminarium och andra sammankomster blir alltid mer framgångsrika med en smula planering. Du behöver inte vara expert på marknadsföring. Allt som krävs är ett vettigt upplägg och en känsla för detaljer.

Här är några tips på hur du gör ditt företagsevent till en händelse värd att minnas.

  • Först och främst behövs naturligtvis en bra konferensanläggning inom tillgängligt avstånd. Det är också viktigt att se till att transporterna är lösta i förväg och extra viktigt om det handlar om ett stort möte med många deltagare.
  • Ett bra tips är att lyfta fram speciella delar av evenemanget, som inbjuda gäster eller föreläsare.
  • Personalen bakom kulisserna är också en grundläggande faktor för ett lyckat arrangemang. Här är du till viss del utlämnad åt konferensanläggningen, så det gäller att välja med omsorg.
  • Passa på att dra nytta av sociala medier inför evenemanget. Du kan exempelvis skapa en grupp eller en sida på Facebook och skriva några inlägg om händelsen för att väcka besökarnas intresse.
  • Glöm inte att förbereda eventuellt material för händelsen i förväg. Det kan exempelvis vara informationsmaterial, reklam eller gåvor till kunder/medarbetare. 
28 Aug 2013

Välkommen

Här finner du tips om vad du bör tänka på när du skall anordna en konferens, som till exempel plats och lokalens utformning.