Konferens Umeå

Tips om konferenslokaler

Ta ett glas vatten

Det minsta man kan bjuda på är ett glas vatten. Men det är en trivselfaktor som inte ska underskattas. Alla tycker om att kunna ta ett glas vatten, och det är både trevligt och opretentiöst.

I alla väntrum är det en fin service om det erbjuds friskt vatten som de besökande kan ta efter behov. Det är ju det minsta man kan bjuda på, men det är nog så viktigt för den som är törstig eller som har med sig barn som vill ha något att dricka. Vattenautomater är en tillgång, för man laddar dem, och sedan kan gästerna ta själva. Ingen behöver hämta mer kallt vatten, och ingen behöver hälla upp eller hålla reda på dricksglas. Gästerna behöver inte heller gå ut i köket för att leta upp en vattenkran. För folk som väntar är det en fin gest att man har ställt dit en vattenautomat.

Vatten för långväga gäster

Vid förhandlingar eller företagsbesök är det extra viktigt att vara gästfri. Kanske är det ett kort möte och man har ingen avsikt att gå ut och äta med gästerna. Med en vattenautomat till hands har man ändå tillhandahållit en nödvändig service. Man kan förstås komplettera med en fruktskål eller några kex. Man hyr en vattenautomat från ett företag, och genom att man har ett avtal sköter de också servicen av den. Man kan tycka att det borde vara enkelt att hämta ett glas vatten i köket, men på många arbetsplatser betyder det onödigt spring och även disk, som någon ska ta hand om. En vattenautomat däremot är helt perfekt.

Vid event sparar man jobb

Man sparar också på jobb om man har ett event eller en utbildning, om folk kan gå och ta vatten när de vill. Det kan vara smidigt att folk finns kvar i lokalen. Det är tidseffektivt, och ingen springer runt där de inte ska vara. Personalmöten kan hållas under en bestämd tidsrymd, och det blir inte så stort avbräck för att folk ska ta vatten eller kanske gå och röka på samma gång. Alla dricker inte kaffe, och därför är det bra att man tar sitt vattenglas om man är törstig.

Det kan vara en fördel i en affär att kunderna kan ta ett glas vatten medan de väntar på sin tur.Det kan ibland göra dem vänligt stämda och kanske också köpsugna. Hur som helst så uppskattar de omtanken, och företaget får goodwill. 

7 Jul 2020

Välkommen

Här finner du tips om vad du bör tänka på när du skall anordna en konferens, som till exempel plats och lokalens utformning.