Konferens Umeå

Tips om konferenslokaler

Så slipper ni köpa möblerna till konferensen

Ska ni ordna konferens? Är man ett litet företag som ska ordna konferensen, kanske man vill skära ner på kostnaderna och vil helst se att de inte skjuter i höjden. Dessutom kanske man vill gå plus efter att hela konferensen är över. För dem som vill arrangera en proffsig konferens, men som inte givetvis inte överstiger de budgeterade kostnaderna, kommer här några tips på hur man kan hålla nere dem.

Få in sponsorer till konferensen

Är det en stor konferens som drar många människor till platsen, är det en mycket god idé att få in sponsorer som får göra reklam på plats. Även om konferensen handlar om något annat än bilar, kan man ändå få det lokala bilföretaget om sponsor för at få göra reklam för dem som kommer dit. På samma sätt kan man ge små och stora företag en annonsplats, väl synlig för alla som kommer till konferensen. De kan även bidra med små presenter till alla gästerna.

Hyra konferenslokal och möbler

Är det flera tusental som kommer till konferensen, bör man hyra en stor konferenslokal. I den kan man först arrangera föreläsningar, men även ta in catering till alla som vill äta lunch. Då behöver man matbord och stolar för konferensdeltagarna. Även här kan sponsorerna synas på olika sätt och bli exponerade för konferensdeltagarna. Det finns företag som hyr ut alla sorters möbler som man kan behöva inför konferensen.

Gästerna betalar för sitt eget boende

Alla gäster bör betala för sitt boende. Det kan inte företaget ta på sig. På det sättet slipper man utgifter för det, trots att man tar en konferensavgift och betalt för föreläsningar, aktiviteter och fester som man erbjuder alla.

Anlita en stå-upp-komiker

Som underhållning till den fest som man sedan arrangerar för alla konferensdeltagare, kan man anlita en stå-upp-komiker som underhåller gästerna. I stället för ett band som spelar musik, kan man hyra in en DJ, som får fart på dans och underhållning till gästerna. Då kan man ha bar med dryck, som ingår i avgiften för festen.

Sälja de egna produkterna till gästerna

Dessutom kan man sälja de egna produkterna som man som företag säljer och se till att samtidigt få fler kunder till det egna företaget. Har man arrangerat konferensen till belåtenhet för alla inblandade kan man mycket väl göra reklam för det egna företaget. Har det inte varit känt innan, är detta ett gyllene tillfälle att göra det känt när man har samlat så många gäster. 

3 Aug 2018

Välkommen

Här finner du tips om vad du bör tänka på när du skall anordna en konferens, som till exempel plats och lokalens utformning.