Konferens Umeå

Tips om konferenslokaler

Så hyr du bussen billigast

När ett större sällskap ska ut på en resa kan det billigaste färdsättet vara att hyra en buss inklusive chaufför. Kan man fylla bussens samtliga platser brukar kostnaden per person bli relativt liten. Men man bör ändå tänka på ett par punkter för att hålla nere priset så mycket som möjligt.

Be om offert

För det första är det viktigt att kontakta flera företag och be om offert. Det handlar då inte enbart om företag som primärt hyr ut bussar utan även företag som främst erbjuder reguljärtrafik. Många kompletterar nämligen med att hyra ut buss inklusive chaufför.

När man tar in offert kan man även välja att göra detta från två städer. Den som exempelvis vill hyra en buss mellan Västerås och Göteborg (enkelväg) kan lika gärna kontakta bussföretaget i Göteborg som i Västerås. Detta eftersom bussen oavsett måste åka ena sträckan utan passagerare. 

Skulle man i detta fall däremot vilja åka mellan Västerås och Göteborg tur och retur bör man främst fråga företag i Västerås och dess omnejd.

Ta er runt med bussen

För det andra bör man fundera på hur viktigt det är att ha tillgång till bussen när man väl kommit fram. Självklart kan det vara bekvämt i detta fall att ha en buss och chaufför tillgänglig i Göteborg för att sällskapet lätt ska kunna ta sig mellan olika platser. Men samtidigt kan man få ner priset ganska mycket om man enbart bokar bussen som transport till och från destinationen. Kanske är det billigare att åka lokaltrafik väl på plats.

Var ute i god tid

För det tredje bör man vara ute i god tid. En del bussbolag ger något lägre pris om man bokar långt i förväg. Framförallt handlar det om att få tillgång till exakt den bussen som passar bäst. Bokar man allt för nära inpå är risken att man måste boka en större buss än som behövs. 

Så bokar du bussen

För det fjärde gäller det att försöka boka upp hela bussen. Är det ett sällskap på exempelvis 30 personer blir det onödigt att boka en buss med 45 platser. Varje tomt säte kommer skapa extra kostnader för de som betalar. Genom att hyra bussen i god tid finns även tid att annonsera i lokalpressen, på Facebook eller liknande efter personer som vill utnyttja transportmöjligheten. Lägg ut på Facebook att bussen går mellan Västerås och Göteborg ett specifikt datum och vilket pris som gäller. Det är iallafall en chansning som kan skapa 10-15 fler resenärer vilket självklart minskar det genomsnittliga priset.

11 Jan 2018

Välkommen

Här finner du tips om vad du bör tänka på när du skall anordna en konferens, som till exempel plats och lokalens utformning.