Konferens Umeå

Tips om konferenslokaler

Rekrytera rätt person på rätt post

Alla som driver ett företag vet hur viktig personalen, eller arbetarna är. Det är de som gör jobbet. Helst vill ju alla ha personer som älskar att jobba, som gör det med ett gott humör och sprider det goda humöret till andra på företaget eller på fabriken. Sedan vill man ha personal som kommer med bra idéer, som kan förbättra produktionen eller företaget på något sätt, som själva tar ansvar för att saker blir gjorda och som kan hitta på nya lösningar på olika problem. Problemet när man önskar sig sådan personal , är att alla andra också vill ha det. Så vad gör man för att hitta just den här typen av personal.

Man kan kanske inte alltid höja lönerna, eftersom de resurser man har, ska räcka till så många andra poster. Viss lönehöjning kanske går, men inte alltför mycket. Lönerna bör vara ganska lika med de andras som utför samma slags syssla och har ungefär samma slags utbildning. Såvida man inte har kollektivavtal – har man förbundit sig att ge samma lön till alla med samma arbetsuppgifter.

Man blir nerlusad med ansökningar

Så vad kan man egentligen göra när man vill ha rätt person på rätt post i det egna företaget? Och den som annonserar om olika tjänster som är lediga blir helt enkelt nerlusade med ansökningar. Man får sitta i hela dagar, bara med att läsa ansökningar. Sedan måste man sovra i ansökningarna, vilka är bra, vilka är inte lika bra? Har man fått hundratals ansökningar, blir det desto svårare att kunna urskilja den ena ansökan efter den andra. Många formulerar sig på liknande sätt, så hur kan man urskilja vilken av sökande som är bäst?

Svårt att rekrytera rätt personal

Det är svårt att rekrytera rätt personal om man inte är erfaren av det. Det är då det är bra att anlita en professionell firma som kan göra det åt en. I Sverige har vi en ganska rigid arbetsmarknad. Det är inte särskilt lätt att bara låta människor komma och gå. Man får inte göra hur som helst med människor. Däremot får man ha provanställningar i högst ett halvår. Det är en bra tidsperiod då man verkligen får prova hur det är att ha den personen på jobbet. Är det en lyckad rekrytering, ja då är det inga som helst problem, men är det inte det. Ja, det är då problemen kommer.

Då måste man göra om delar av hela rekryteringsprocessen. Ibland kan man ha turen att gå tillbaka till de ansökningar som man fick in, och kanske välja någon annan som fanns bland de som man funderade på. Har man otur så har de redan ett annat jobb och är inte intresserade längre. Så det är verkligen inte lätt att rekryter rätt person. Dessutom är det inte alla som vet hur och vad man får göra enligt Lagen om anställningsskydd. Överraskande många är okunniga. Då är det bäst är anlita någon som kan alla lagar och regler angående anställningar. Läs mer om headhunting som man kan anlita i Stockholm på: http://www.headhuntingstockholm.nu.

5 Mar 2018

Välkommen

Här finner du tips om vad du bör tänka på när du skall anordna en konferens, som till exempel plats och lokalens utformning.