Konferens Umeå

Tips om konferenslokaler

Rätt belysning på kontor och i verkstad gör skillnad

Rätt belysning på kontor och i verkstad är en väldigt viktigt fråga för alla inom företaget. Den enskilde arbetaren kan, genom rätt arbetsplatsbelysning, arbeta utan att behöva anstränga sina ögon och genom detta också visa upp en högre produktivitet genom hela arbetsdagen. Som det är, i många fall, idag så orkar inte tempot bibehållas. Trötta ögon kan leda till exempelvis huvudvärk och sämre koncentration - något som, utöver en sämre prestation, även kan leda till olyckor.

Presterar varje enskild arbetare på topp under hela arbetsdagen så finns även en vinst för ledningen. Det är naturligt och det är också därför rätt belysning på kontor och i verkstad är en sund investering att ta. För en ringa kostnad så kan man maximera både produktion och sedermera även vinsten.

Arbetsplatsbelysning - krav och behov

Ser man till industrier så finns det där vissa krav gällande belysning på en arbetsplats. Där har man som arbetsgivare en skyldighet att erbjuda både en tillfredsställande allmänbelysning och en bra arbetsbelysning - exempelvis specifika, och justerbara, lampor vid varje station. Det finns en standard - EN-12464-1 att följa gällande utformning av arbetsplatsbelysning.

Att belysningen är justerbar vid varje station är en självklarhet. Vi har alla olika syn och vi har därmed också alla olycka behov gällande ljus och flöde av detta. Vissa föredrar en mer dämpad belysning medan andra vill - och måste - ha ett starkare ljussken för att kunna leverera det arbete man är ålagd att göra. Behoven kan också ändras allteftersom en arbetsdag förflyter.

LED skapar nya möjligheter

Idag finns det bättre alternativ än någonsin gällande arbetsplatsbelysning. LED har skapat en helt ny spelplan där alla blir vinnare. Ser man till industriell led belysning så har en sådan extremt många fördelar. Dels så är den hållbar på lång sikt, dels så är den ytterst kostnadseffektiv och dels så går den att styra både vad gäller flöde av ljus, ljusets värme samt vilken färg på ljuset man föredrar.

Led fungerar oavsett om man arbetar inom industrin, inom produktion eller på kontor och det är, helt enkelt, det absolut bästa alternativet då det kommer till att erbjuda en tillfredsställande belysning - som lever upp till kraven - på en arbetsplats.

Att byta från äldre, vanliga lampor till en mer sofistikerad och genomtänk arbetsplatsbelysning med Led kommer att spara pengar och öka produktiviteten. Det finns stora vinster att hämta hem i att se över belysningen.

20 Sep 2020

Välkommen

Här finner du tips om vad du bör tänka på när du skall anordna en konferens, som till exempel plats och lokalens utformning.