Konferens Umeå

Tips om konferenslokaler

När man vill ha fruktstund på jobbet

De flesta känner till att barn på dagis har en fruktstund, när barnen sätter sig ner och de har en morgonsamling när man pratar om vilka som är på dagis och varför de som inte är där, är hemma. Fröknarna pratar om vad som ska hända på dagen och sedan får alla barn en frukt. Sedan orkar de leka till lunchen, och efter den ska de sova. Kanske vi vuxna också ska ha en fruktstund på jobbet?

En fruktstund förser oss i all fall med vitaminer, om inte annat. Vi får chans att träffas, få information som är viktig. Vi träffas en liten stund och sedan gör man det som ska göras under dagen. Genom att ha ett möte så får alla chansen att se varandra och ta del av gemensam information. Och gemensam information är viktig, och allt viktigare ju större företag som man har.

Mycket snack och lite verkstad

Lite försmädligt brukar man beskriva svensk företagskultur som "mycket snack och lite verkstad", men även om man nu inte ska endast ska leverera det ena mötet efter det andra, så är möten också viktiga. Och framför allt är kommunikationen och informationen viktig. Så att ha den där gemensamma frukstunden på jobbet är inte dumt alls. Huvudsaken är att man serverar personalen tillräckligt attraktiv frukt.

Viktigt med giftfri frukt

Så vad bör man tänka på om man funderar på att beställa frukt istället för kaffe och fika till arbetsplatsen? Bland det viktigaste är ju ändå att frukten är giftfri, eller hur? Egentligen är det en märklig sak att någon kom på att spruta gift på mat som andra ska äta för att bekämpa skadedjur och sjukdomar som kan drabba frukt. Man kan ju undra hur man tänkte här? Både den som ska hantera den giftiga frukten och den stackare som ska äta den, skadas ju av giftet. Då är det bra mycket bättre att hantera frukten på sätt som varken skadar personalen och inte heller den som ska äta upp den.

Googla "fruktlåda" eller "fruktbud" 

Är det så att man vill beställa frukter till personalen på kontoret eller arbetsplatsen, kan man googla "fruktlåda" eller "fruktbud" och sedan skriva in orten där arbetsplatsen ligger, så att Googles sökmotorer kan leta upp de leverantörer av fruktbud som finns i närheten, så att inte frukten behöver levereras så långa vägar innan den når dem som beställt den. Sedan är det bara att njuta va frukten.

21 Dec 2019

Välkommen

Här finner du tips om vad du bör tänka på när du skall anordna en konferens, som till exempel plats och lokalens utformning.