Konferens Umeå

Tips om konferenslokaler

När man behöver bygga om kontoret

Det är en väldig tur som man ska ha, om det nya kontoret passar ens företag innan man har blivit tvungen att bygga om det. Annars är ju regeln den att man så gott som alltid är tvungen att kontorsanpassa det nya stället så att det passar ens verksamhet. Man vill ju inte att det ser ut som en konstnärsateljé om man säljer pensionsfonder och arbetar som aktiemäklare, eller att den tidigare banken ska bli ny lokal till ett bageri. Ja, det är inte svårt att föreställa sig att de flesta kontor behöver byggas om när man flyttar in i nya kontor.

Så om det nu är nytt utseende som man behöver för ny verksamhet på ny adress, hur ska man bygga för att det på rätt sätt ska matcha den egna verksamheten. Är man en reklambyrå vill man ju just peka på den stora kreativiteten i verksamheten, det nya tänkandet. De stora och fina idéerna. Då vill man kanske ha TV-spel i foajén, eller basketkorgen precis när man kommer in.

Private banking kräver sobra färger

Om man arbetar med private banking vill man helst ingjuta förtroende i de kunder som kommer till kontoret och man ska gå igenom vilka sparfonder som är de bästa. Säg att man arbetar med människor som har en hel del kapital. De är resursstarka och vill få kunskap om vilka fonder och sparformer som ger dem mest utdelning. De behöver lugna färger, antingen i blått-beige och med vadkra tavlor på väggarna. Det ska hänga vackra kristallkronor i taket. Möblerna ska helst vara antika. Skrivborden får vara i teak eller mahogny. Badrummet ska vara modernt, med vackra handfat, riktiga handdukar och fina tvålar. Det ska andas pengar på kontoret.

Inredningsföretaget behöver högt i tak

Säg att man arbetar med motsatsen; inredning. Den som arbetar med inredning och tar emot på kontoret ska kunna visa på god smak. Men även kreativitet. Här får lokalerna helst vara ljusa. Det bör vara högt i tak, trägolv och robusta material. Här ska ett stort bord som är ett råhyvlat plankbord stå i entrén med en soffa som går i rosa. På väggarna ska det hänga nonfigurativ konst. Det ska andas god smak, kreativitet, trender och det får gärna dofta gott i lokalen. Ska man då sälja in sin inredning, bör det finnas penslar, målarburkar, tygprover och annat smått och gott i vackra hyllor längs väggarna.

18 Oct 2019

Välkommen

Här finner du tips om vad du bör tänka på när du skall anordna en konferens, som till exempel plats och lokalens utformning.