Konferens Umeå

Tips om konferenslokaler

När du vill ha konferens i Dalarna

Planerar du att ordna med en konferens? Varför inte placera er konferens i Dalarna? Åker man en bit utanför Stockholm kan man få tag i bra hotell som ordnar fina konferenser och förser företaget med all den utrustning och förutsättningar som man kan behöva för att åstadkomma en bra konferens. Vill man ordna en kick-off, en må-bra-konferens eller ordna en mer seriös konferens och ta dit talare, kan man passa på att ordna konferensen i natursköna Dalarna. Då kan alla konferensbesökare passa på att njuta av naturen. 

Äta god mat

God mat, kaffe, fika och annat ätbart är en viktig del av konferenser. Att bli bjuden på fin mat, gör att man knyts än mer till företaget och att personalen lär känna varandra. Ska man knyta till sig personal som man gärna vill ha kvar, är konferenser en del av en sådan sak.

Ordna med umgänge

Man kan ordna med aktiviteter som underlättar umgänge mellan människor på konferensen kan man ha aktiviteter som underlättar, det kan vara samarbetsövningar. Det finns exempel på det, när man kan ha en fallskärm som man ska se till att den får tillräckligt med luft. Man kan dela in personalen i olika grupper och be dem lösa svåra tankenötter.

Bada bastu och badbalja

På kvällen kan man sedan bada bastu eller badbalja. Man börjar prata på bättre sätt när man inte sitter i kostym på en konferens i en stor aula. Då kan man få folk att slappna av och se nya sidor av varandra om man ordnar med bastubad och andra bad. Dessutom sover man så bra efter bastu.

Dalarna perfekt som mittpunkt

Om deltagarna kommer från olika håll i Sverige, är Dalarna en bra plats att samla dem som kommer både från norr, söder, öst och väst. Det blir då en ganska rättvis plats då de flesta inte behöver resa så långt, särskilt inte dem som kommer norrifrån. Många stockholmare brukar resa endast söderut. Då kan det vara bra för stockholmarna att resa norrut, till Dalarna med sin fina natur. En konferens på hösten är en bra start på verksamhetsåret. 

Ha äventyrstema på kick-off

Man kan ha äventyrstema om man ordnar en kick-off. Då kan man ha höghöjdsövningar, men med säkerhetsselar. Man kan paddla kanot, ha tävlingar och locka fram vinnarskallarna och tävlingsinstinkten. Det brukar vara både kvinnor och män som gärna vill vinna, och vad kan plocka fram den egenskapen bättre än tävlingar?

25 Aug 2019

Välkommen

Här finner du tips om vad du bör tänka på när du skall anordna en konferens, som till exempel plats och lokalens utformning.