Konferens Umeå

Tips om konferenslokaler

När du behöver konferenslokal i Malmö

Behöver du en konferenslokal i Malmö? Ska man hålla en stor konferens, är det mycket viktigt att välja en konferenslokal som rymmer alla, så man inte blir tvungen att sitta som packade sillar. Dessutom kanske man behöver alla slags tänkbar utrustning som wifi att koppla upp sig på, en datorskärm som man vill visa bilder, texter och annat, en projektor så att man kan få upp det man vill visa i datorn så att alla ser och bra mat. Allt det finns om man behöver en konferenslokal i Malmö.

De flesta större hotell har konferenslokaler som de kan erbjuda. I Malmö hittar vi Radisson Blu Hotel, Hotell Continental du Sud, Elite Plaza Hotel, Best Wesern Hotel, Clarion HOtel & Congress, Good Morning Malmö, Hotell Gässlingen, Quality Hotel View och en hel del konferenshotell, där man både kan övernatta och hålla konferens i. Sedan finns det fler lokaler som man kan hålla konferenser i, som inte är hotell.

  • Sankt Gertrud – kan rymma 300 i konferenslokalen och i matsalen.
  • Folk Mat & Möten erbjuder konferenslokal för 194 personer och 200 i matsalen.
  • Barsebäck Resort kan erbjuda både konferens men även golfbana. De kan även ta emot övernattande gäster för 220 personer, konferens för 120 och restaurang för 220 personer.
  • EC Södertull har nio konferens- och möteslokaler, för maximalt 80 personer.
  • Amiralen har konferens för 1.200 personer och kan ta emot 800 matgäster i sin restaurang.
  • Moriska paviljongen kan ta emot 550 personer i sina möteslokaler och 480 matgäster.
  • High Court kan ta emot 190 personer i sina möteslokaler och 200 restauranggäster.
  • Filmstaden Storgatan kan ta emot 277 personer i sin största lokal.
  • Casino Cosmopol har också konferenslokaler för 250 gäster och 180 matgäster.
  • Malmö Börshus rymmer hundratals gäster i sina konferens- och möteslokaler.

Det kännetecknar bra konferenslokal

Det som kännetecknar en bra konferenslokal, är att den bland annat är väl rustad. Man behöver oftast en mikrofon och en högtalare. Sedan kan man behöva visa bidler eller texter, kanske direkt från en dator. Då behöver man både en datorskärm och oftast wifi, då många sparar sina arbeten på någon server som gör det säkert att spara dokument som inte finns på datorn. Man kan behöva någorlunda sköna stolar så att konferensdeltagarna orkar sitta och lyssna på talaren. Sedan kan man behöva få fika, lunch och middag. Bara då kan man koncentrera sig på det som sägs och visas. Både ljus och ljud bör fungera. Och gör det inte det, kan man behöva personal som kan ordna allt sådant åt en.

7 Oct 2019

Välkommen

Här finner du tips om vad du bör tänka på när du skall anordna en konferens, som till exempel plats och lokalens utformning.