Konferens Umeå

Tips om konferenslokaler

Konferens 2017

Konferenser har funnits länge, men många gånger är det otroligt kostsamt för företagare att samla personal till möten och konferenser. Personal ska flygas in från olika städer, hotellnätter ska betalas, även mat och aktiviteter kostar en hel del.

Spara pengar med videokonferens

För de företag som inte kan anordna konferenser på grund av sämre ekonomi så finns ett alternativ och det är videokonferens. Det är ett program som installeras på datorn som gör att upp till 30 personer kan samlas tack vare internet. Konferensprogrammet fungerar självklart 24h per dag, 7 dagar i veckan. För de företag som måste ha snabba eller spontana möten, eller helt enkelt inte har råd att flyga in personal för möten och konferenser, så är videokonferens ett utmärkt alternativ. Det enda som krävs är att deltagaren har en dator och internetuppkoppling. Den som är ansvarig för konferensen skickar ut en länk till alla deltagare som de klickar på, sedan är de en del av konferensen.

Gamla hederliga konferenser

Att ha en vanlig konferens och samla företaget brukar vara uppskattat av personal. Men det är inte bara företaget som det kostar tid och pengar. Många personer ska ta sig till konferensen och avsätta både privat- och jobbtid för att konferensen ska kunna genomföras. Så för både företagets och de anställdas skull så är en videokonferens mer effektiv, genom att den sparar på värdefull tid, energi och pengar.

Tid är bristvara

Ekonomin är oftast inte det som sviker hos företagare utan det är ofta att tiden inte räcker till. Många mindre företag i Sverige går runt men har svårt att få tiden att räcka till allt som måste göras och fixas. Videokonferens är just ett bra sätt för dessa företag att se till att viktig tid inte försvinner. För en konferens tar tid, både i planering och genomförandet. Tiden är det mest värdefulla en företagare har och det kan tyvärr inte banken låna ut, oavsett räntesats. Just på grund av att tiden redan är en bristvara hos företag så är videokonferens något som gör att mindre tid går åt till resor och annat onödigt och istället kan nyttjas till arbete och att föra företaget framåt och göra det mer framgångsrikt.

Videokonferens är ingenting nytt

Videokonferenser är ingenting nytt, företag har i flera år redan använt Skype och det nya Google Hangouts. Men för att vara säker på att ingen utomstående ska komma åt informationen som  delas mellan mötesdeltagarna så har företag tagit fram en tjänst som är speciellt inriktad mot företag som vill ha privata konferenser där informationen stannar mellan deltagarna, utan risk att spridas till obehöriga. Säkerheten är alltså extremt viktig för att information och annat ska stanna mellan de som deltar i en videokonferens.

 

25 Jul 2017

Välkommen

Här finner du tips om vad du bör tänka på när du skall anordna en konferens, som till exempel plats och lokalens utformning.