Konferens Umeå

Tips om konferenslokaler

Investera i din personal

Som företagare kan personalen vara det viktigaste man har. Att se till att dessa trivs och mår bra på arbetsplatsen är en investering som de flesta företagare gör och som med största sannolikhet lönar sig väl. En bra arbetsplats gör att personalen stannar kvar, blir mer produktiva och blir på bättre humör. Allt det här är saker som gör ett företag mer lönsamt på lång sikt.

Men vad man ska egentligen göra rent praktiskt? Som företagare har man sannolikt redan mycket att tänka på, och det kanske inte finns tid för ergonomiutbildning eller planering för team-building. I de flesta fall bör man se till att man tar sig den tid som behövs – vare sig det är att gå en kortare ergonomiutbildning eller planera en resa.

Ha utrustning i toppskick

Datorer som är långsamma, wi-fi som går både upp och ner – utrustning i dåligt skick sänker garanterat produktiviteten. Det kan inte bara vara svårt att få sina arbetsuppgifter gjorda rent praktiskt, utan det kan också vara väldigt frustrerande.

Att köpa in många nya datorer är visserligen inte billigt. Handlar det dock om datorer i allt för dåligt skick kommer investeringen förmodligen att löna sig. Är de gamla kommer de dessutom att behöva bytas ut så småningom ändå.

Det är givetvis inte bara datorerna som bör hållas i topptrim. Allt från kaffemaskiner och mikrovågsugnar till kontorsstolar och skrivbord bör vara i gott skick. Det här sänder signaler om en arbetsgivare som är mån om sina anställda och miljön de arbetar i.

Hur är ergonomin?

En del i att investera i sin personal är att se hur deras arbetssätt kan påverka deras hälsa. Allt fler och fler får upp ögonen för hur viktigt det faktiskt är med ergonomin. Många anser det vara så pass viktigt att de faktiskt går kortare ergonomiutbildning (eller helt enkelt konsulterar någon med ergonomiutbildning).

Ett tecken på att ergonomin allt oftare tas hänsyn till är att det är vanligt att se höj- och sänkbara skrivbord på arbetsplatsen. Som företagare kan du se till att din personal arbetar i hållbara positioner. Det här gäller inte bara skrivbordet, utan även till exempel kontorsstolen är viktig för hur kroppen belastas.

Till exempel bör den ha en sits som går att luta, som går att höja och sänka och som har bekväma armstöd. Därtill är det viktigt att personalen vet hur möblerna ska användas för att till fullo utnyttja den på bästa möjliga sätt ur ett ergonomiskt perspektiv. För det ändamålet väljer vissa företagare att konsultera någon med ergonomiutbildning, som kan hålla ett kortare föredrag för de anställda.

5 Oct 2017

Välkommen

Här finner du tips om vad du bör tänka på när du skall anordna en konferens, som till exempel plats och lokalens utformning.