Konferens Umeå

Tips om konferenslokaler

Hur gör ni reklam för företaget?

Många företag satsar ganska mycket av sina resurser på marknadsföring. När det kommer till marknadsföring finns det lite olika sätt att annonsera på. Det bästa sättet att marknadsföra sig på är att andra personer som varit kunder hos företaget, berättar hur bra det egna företaget är. Goda referenser är bland den allra bästa marknadsföringen.

Hur gör man reklam för företaget?

Ibland räcker det inte bara med "mun mot mun" metoden, ibland kan man behöva göra reklam i tidningar, på internet eller på mässor. Finns man på en sådan mässa, vill man synas så mycket det bara går. Då kan man med fördel investera i en riktigt snygg roll-up. Då får alla besökare chansen att upptäcka ditt företag. Då brukar man ha ett bord, och väggar med reklamprodukter, text som berättar om företaget. Man kanske vill ge reklambroschyrer så att de som besöker er monter kan ha med sig och läsa mer ingående efteråt.

Låt trycka upp visitkort

Minglar man, vill man kanske ha ett visitkort som man kan ge bort för vidare kontakt senare. Då är det viktigt att företagsnamnet och loggan syns klart och tydligt. Det som är viktigast i företaget, ska stå sammanfattat i en enda slogan. En riktigt bra slogan fastnar hos dina kunder så att de minns dig och vet vad företaget står för. En bra sådan slogan kan vara ”Sökmotoroptimering som ger fler affärer” – om man är ett sökmotorföretag till exempel. Eller som Coca-cola har ”Refreshing the world, one story at a time”. Vilken är ert företags slogan?

Anlita ett tryckeri som tar hand om reklamen

Det är viktigt att välja ett bra tryckeri, som förstår sig på marknadsföring och som förstår vad ert företag vill få fram med era trycksaker. Då har de hela paketet och kan trycka flyers, broschyrer, visitkort, brevpapper och kuvert och eventuella inbjudningar. Ni kanske vill ordna något event och bjuda in era kunder? Ett bra tryckeri bör ha både ”vanligt” tryckeri och digitalt sådant. De bör kunna stansa och foliera era trycksaker. De bör också kunna trycka i storformat för kampanjer, mässor, butiksskyltning och stora skärmar.

De bör se till att färgerna blir precis som ni har tänkt dem. Typsnitt och texterna bör vara korrekta. När det kommer till reklam är färger på logga, och typsnitt viktiga för att reklamen ska andas det budskap som ni önskar ska gå fram. Detta är en hel egen vetenskap och tar man kontakt med rätt tryckeri kan man få hjälp med marknadsföringen så att den blir den rätta. Läs mera om tryckeri i Stockholm på:https://www.tryckstockholm.nu.

19 Mar 2018

Välkommen

Här finner du tips om vad du bör tänka på när du skall anordna en konferens, som till exempel plats och lokalens utformning.