Konferens Umeå

Tips om konferenslokaler

Håll konferensen ombord på en skärgårdsbåt!

Behöver ni en lokal för konferensen men är trötta på de traditionella platserna, som ni redan har besökt femtioelva gånger. Har man sett den ena konferensanläggningen har man sett alla? Då kan man faktiskt ta med sin personal ombord på en båt, och kombinera konferensen med en storslagen fest. Alla tar med sig badkläder och så hoppar man i plurret när konferensen är över. Efter badet, väntar bastu och sedan en kall öl, för dem som vill det. På kvällen serveras en härlig middag ute till havs. På kvällen angör båten samma brygga som man klev ombord på båten. Kan det bli bättre?

Gör festen komplett med musikband

Vill man kan man även anlita ett musikband som spelar på kvällen, en stå-upp komiker eller en DJ. Efter det kan festen starta och allas humör är på topp. Man behöver inte lätta ankar, man kan gott och väl stanna kvar vid bryggan så kan konferensdeltagarna åka hem när lusten faller på. Då behöver inte konferensen pågå längre än en arbetsdag. Då kan man inta en lunch på båten och sedan eftermiddagskaffe, om man så önskar. Vill man ha en annan meny än det som företaget erbjuder, kan man mycket väl anlita en cateringfirma som kommer med maten. Man kanske har önskemål om någon speciell mat och bara kan få det från något speciellt ställe. Då går det bra att göra så. Antingen bjuder du dina medarbetare på dryckerna, eller så kan de betala för barhäng efter middagen. Vill man inte ha någon dans, utan fortsätta med teambuilding kan man använda musikutrustning och dansgolvet. Ombord finns tillgång till all slags elektronisk utrustning. Läs mer här om hur du kan boka båten till konferensen

Wifi och elektronisk utrustning fulländar konferensen

Ombord på båten finns det wifi, storbild-tv, konferensbord och -stolar. Gå igenom företagets ekonomi medan skärgården, öarna och kobbarna seglar förbi. Sätt nästa år marknadsföringsprogram till ljudet av måsarnas bekanta skrin. Redovisa senaste balansräkningen till vågornas skvalp. Luncha sedan medan solen glittrar på havsvågorna. Ge din personal minnesvärda stunder, och få lojala medarbetare. Belöna dem med härlig musik till vågornas skvalp.

När sedan hela årets budget, budgetmål och ekonomiska beräkningar har satts är det dags att festa loss. Antingen äter man middag ombord på båten och företaget tillgar middagen på båten, eller så har man tagit med sig catering som man har beställt från någon restaurang. När middagen sedan är avklarad kan man låta ett musikband eller DJ spela. Vill man kan man anlita företagets musikshow och bjuda personalen på en 4 timmar långt musikprogram som de sent ska glömma. Läs mer om att förlägga konferensen ombord på lokal M/S Molly här: http://www.festlokalmsmolly.se.

22 Apr 2018

Välkommen

Här finner du tips om vad du bör tänka på när du skall anordna en konferens, som till exempel plats och lokalens utformning.