Konferens Umeå

Tips om konferenslokaler

Fördelar med catering

Catering är en tjänst som kommer med ett oförtjänt dåligt rykte. Många perosner drar sig för att anlita ett företag inom catering då man A) tror att det är extremt dyrt B) tror att maten i fråga inte är någonting att hurra för; ljummen mat, segt kött – gräddiga såser och trista grönsallader och C) att personalen är oengagerad, slarvig och vill därifrån så fort som möjligt. Vi skulle säga att om man upplevt dessa punkter – ja, då har man haft en väldigt otur. Åtminstone sett till nutiden.

Förr var kanske catering av lite sämre kvalitet och inte alls lika förfinad och utvecklad som den är idag. I synnerhet om man ser till catering i större städer såsom Stockholm, Malmö och Göteborg där företagen verkligen tagit steget till nästa nivå.

Vi kan ge exempel på hur det ser ut på denna, lite högre nivå och säga att du ska anordna en tillställning för 40 personer i Stockholm, en fest för att fira din egen 40-årsdag. Följande punkter skulle du kunna välja bland hos det företag inom catering som du anlitar:

  • Val av meny: Först och främst så presenteras du ett antal rätter som du kan välja att servera. I många fall så får du även provsmaka dig fram. Valet blir därefter ditt och du får komponera ihop exempelvis en trerättersmeny utifrån din egen gom, tycke och smak. Inte sällan så brukar du även få vara med och bestämma även mer på detaljnivå; exempelvis gällande såser och andra smakhöjande detaljer.
  • Speciella önskemål: företag inom catering i Stockholm har framförallt ryckt upp sig rejält gällande alternativa menyer. För tjugo år sedan så hade en vegetariskt gäst på din fest säkerligen fått nöja sig med en grönsallad – kompletterad med några burkoliver och kanske lite soltorkade tomater. Ett pliktskyldigt hopkok som kostade lika mycket som de ordinarie rätterna. Nu är den vegetariska menyn ofta bättre och mer intressant än den med kött, fågel och fisk. Här finns även alternativ utan laktos, utan gluten samt naturligtvis utan nötter och andra allergener. Kort och gott; catering är för alla numera.
  • Du kanske vill hålla festen utomhus i Stockholm? Här brukar du exempelvis kunna hyra partytält av cateringföretaget. Många företag inom catering har dessutom nära kontakter med olika fastighetsägare; ett faktum som möjliggör hyra av lokaler till rimliga priser. Musik- och högtalarsystem brukar även det vara ett populärt tillval.
  • Professionell personal. Personalen som serverar har ofta lång erfarenhet från restaurangbranschen och är vana både vid ett högt tempo samt hög volym. Det handlar alltså inte om några trötta studenter som vill dryga ut kassan lite; serveringspersonalen håller högsta klass om du väljer catering i Stockholm.
  • Dryck: värt att tillägga är att vin och öl brukar anpassas efter den meny ni valt. Naturligtvis finns även alkoholfria alternativ tillgängliga. Det är en svår konst att hitta exempelvis ett perfekt rödvin till en köttbit och genom catering så får du professionell hjälp på köpet. En hjälp som höjer hela matupplevelsen.
22 Dec 2016

Välkommen

Här finner du tips om vad du bör tänka på när du skall anordna en konferens, som till exempel plats och lokalens utformning.