Konferens Umeå

Tips om konferenslokaler

Fördelar med att ett rekryteringsföretag sköter rekryteringen

Det är dags att anställa någon ny till företaget. Blev det inte helt rätt senast du försökte sköta rekryteringen själv? Det finns mycket som kan gå fel när man försöker sköta rekryteringen själv.

Några av problemen som kan uppstå när man vill sköta rekryteringen själv:

  • Man ställer fel frågor

Det är svårt att veta vilka frågor som ska ställas. Vad vill du faktiskt veta om den du intervjuar? Vad är irrelevant?

  • Man vet inte vad som är bra svar

Du ställer rätt frågor under intervjun, men vad är egentligen ett bra svar från den som blir intervjuad? Det kan vara svårt att veta om man inte är så van vid rekrytering.

  • Du får en bra känsla för någon

Men personen kanske inte sitter med rätt kunskaper men får en anställning ändå för du fick en bra känsla för personen på intervjun.

  • Du vet inte riktigt vad du söker för kunskaper

Det är en helt ny tjänst som behövs och du vet inte riktigt vad du behöver. Om det handlar om analysering och du själv inte kan något om ämnet, så blir det lätt att du inte vet vad du behöver och dessutom inte vet hur mycket som är rimligt i lön för den positionen du försöker tillsätta.

För att undvika alla dessa problem så kan du anlita ett rekryteringsföretag. När du får hjälp av ett rekryteringsbolag så kan de både ha kompetenta kandidater i sin cv-bas och kanske kan matcha ihop er relativt snabbt. Rekryteringsföretag brukar annars sköta allt från utformning av själva jobbannonsen och de går igenom alla ansökningar. Sedan kan de skilja sig, ibland tar rekryteringsföretaget hand om flertalet intervjuer innan de sållar ut de sista och bäst lämpade till er på företaget att träffa själva och ibland väljer de ut några kandidater och ni på företaget kan sedan träffa dessa. Så processen kan se olika ut beroende på hur ni väljer att lägga upp det. Om ni vill göra det enkelt för er så sköter rekryteringsföretaget de första intervjuerna och lämnar sedan över toppkandidaterna till er, då är grovjobbet redan gjort.

Den största fördelen med att använda ett rekryteringsföretag är om du ska anställa någon för en position du själv inte kan så mycket om, så vet rekryteringsföretaget vad de ska leta efter och vilken kompetens du behöver. Du behöver alltså inte läsa på allt för mycket om vilka förkunskaper du vill ha in i företaget, du behöver bara veta vad du behöver hjälp med och då hittar rekryteringsföretaget det åt dig.

Läs mer: så går processen till.

 

7 Apr 2017

Välkommen

Här finner du tips om vad du bör tänka på när du skall anordna en konferens, som till exempel plats och lokalens utformning.