Konferens Umeå

Tips om konferenslokaler

Få hjälp att landa världens bästa rekrytering

Bra personal kräver professionella rekryteringsprocesser utöver det vanliga. Behöver ni hjälp att hitta bästa tänkbara medarbetare till ert företag? Anlita en rekryteringsfirma!

Anställning av personal kan många gånger vara lättare sagt än gjort. Eller, åtminstone anställning av riktigt bra personal. Inte sällan kan personen som kändes så självklar på intervjun, som sa alla de rätta sakerna och som presenterade ett CV i världsklass, tyvärr visa sig vara en halvbra matchning som bara lyckas leva upp till hälften av förväntningarna. En besvikelse förstås, men inte något som inte kan undvikas med en riktigt proffsig rekryteringsprocess. Låt skickliga personalvetare och tränade rekryteringskonsulter ta hand om såväl annonsering av tjänst, som gallring bland sökande - och se dem höja kvaliteten på ert startfält avsevärt.

Så går det till

Att anlita extern konsulthjälp vid en rekrytering är idag nästan mer regel än undantag. Många företag har upptäckt fördelarna med det, och tar alltid hjälp av en professionell rekryteringsfirma när personalstyrkan behöver utökas. Processen är smidig och effektiv; ni som arbetsgivare informerar rekryteraren om vilken typ av tjänst det gäller, vilka detaljer och villkor som är aktuella samt vilka krav och förhoppningar ni har på personen som ska bli er nästa medarbetare. Rekryteraren annonserar ut tjänsten, sköter de inledande intervjuerna och hjälper er att så småningom komma fram till vem som är den bästa kandidaten. Självklart är ni delaktiga genom hela processen, och framförallt i de sista och avslutande intervjuerna. Allt för att ni ska känna att ni hittat just er nästa stjärna.

Anställning eller konsult?

Många av de rekryteringsfirmor som finns idag kan dels förmedla direktrekryteringar - alltså att den som får tjänsten blir direkt anställd hos er. Men de kan också tillhandahålla konsulttjänster, där den nya medarbetaren anställs i rekryteringsfirman men sedan hyrs ut till ert företag som en konsult. Direktrekryteringar är vanliga och ofta att föredra som ett tryggare alternativ för den som anställs, men även konsultuppdrag brukar vara populära. Inte sällan övergår dessutom konsultuppdrag till fasta tjänster efter en viss period, ofta handlar det om några månader eller ett år. Känner ni er osäkra på vilket alternativ som skulle fungera bäst för er nästa rekrytering? Rådfråga er rekryteringsfirma! De är kunniga, har expertis på området och kan komma med mängder av bra tips och råd kring hur ni kan tänka. Gör era framtida rekryteringar bättre och få hjälp att hitta er nästa medarbetare i världsklass - anlita ett professionellt rekryteringsföretag ni också.

1 Jul 2020

Välkommen

Här finner du tips om vad du bör tänka på när du skall anordna en konferens, som till exempel plats och lokalens utformning.