Konferens Umeå

Tips om konferenslokaler

Catering gör konferensen komplett

Att befinna sig på en konferens är ofta mycket givande, men det handlar också om en påtagligt stress. Lite beroende på vad temat för konferensen är så ska man under en begränsad tid - om kanske en lördag och halva söndagen - kunna ta in extremt mycket information (ny sådan), lära sig nya utvecklande tankegångar och samtidigt också hinna nätverka och knyta nya kontakter som kan gynna den egna affärsverksamheten eller den egna karriären i stort.

Det är kanske inte så konstigt att många kommer hem efter en avslutad konferens och känner sig helt tomma i huvudet och fullkomligt dränerad på energi.

Två viktiga saker underlättar vistelsen på en konferens och förmågan att ta till sig den nya informationen på ett bättre sätt: sömn och mat. Den senare ska vi titta lite närmare på här, av den enkla anledningen att just maten som regel brukar lämna mer att önska. Inte sällan så pressas lunchen in mellan två seminarier, det är inte ovanligt att mellanmålet består av en kexchoklad och middagen handlar ofta om en riktigt fettdrypande historia som inte tillför någonting annat än trötthet och extrem mättnad. Vi menar att catering från rätt företag skulle ändra på detta och ge bättre förutsättningar för alla deltagare att få ut maximalt av den konferens man närvarar vid.

Catering idag - särskilt i Stockholm - går att skräddarsy och där man kan få allt inkluderat - från mat, servering och dryck och vidare till porslin samt bord och stolar.

Anlita ett flexibelt företag för er catering

Här avgör man naturligtvis själv som arrangör vilken typ av catering som passar; men vi anser att man definitivt ska försöka hitta ett företag som sätter flexibilitet i främsta rummet och som i och med detta är beredd på att planer kan komma att ändras med kort varsel.

Något som är vanligt vid en konferens där en talare kan dra ut på tiden, där en frågestund kan bli väldigt intensiv och där allting har en förmåga att ta lite längre tid än vad man räknat med. Det är också en del av tjusningen - men samtidigt den sak som ytterst ligger bakom att kosthållningen lämnar mer att önska.

Anlitar man ett företag inom catering som kan möta dessa problem - servera då det krävs, hålla maten varm oavsett och som kanske kan erbjuda bra kallskuren sådan som komplement - på ett bättre sätt så är också mycket vunnet. Ta bara en sådan enkel sak som att bli erbjuden en frukt, en smoothie och en nyttig smörgås istället för att ta en kanelbulle i farten. Det skulle göra stor skillnad, både för figuren och frö förmågan att snabbt kunna ta in ny, häftig information som gör företaget mer kompetent. Catering och konferenser bör gå hand i hand.

Här finns ett företag vi kan tipsa om: http://cicada.se.

21 Aug 2018

Välkommen

Här finner du tips om vad du bör tänka på när du skall anordna en konferens, som till exempel plats och lokalens utformning.