Konferens Umeå

Tips om konferenslokaler

Brandlarm räddar liv i Stockholm

Det är bättre att göra saker förebyggande. Det kan vara att installera brandlarm i Stockholm. Om oturen är framme blir skadorna betydligt mindre eller undviks.

Det var en evig kamp att försöka göra vardagen smidig och säker för Kristins mamma. Hon hade hunnit bli 83 år och bodde fortfarande i huset hon och maken köpt för över femtio år sedan. Detta trots att Kristin försökt förklara alla fördelar med att bo på ett boende. Där fanns möjlighet till kontakt med andra och aktiviteter arrangerades.

Allt prat till ingen nytta. Kristins största fasa var mammans rökande, något hon vägrade att sluta med. Nu hade hon blivit glömsk och ofta låg cigaretter i askkoppar lite här och där. Ibland tömde hon dem utan att säkra att allt var slocknat. Nu hade Kristin iallafall övertalat mamman att skaffa ett brandlarm.

Brandlarm gav bättre sömn

Säkerhetsföretaget som Kristin kontaktade hade larm som snabbt informerade om en brand hade startat. Det kunde ses i en app på mobilen och det bästa av allt var att när larmet gick till bland annat brandkår så gick det även till Kristin. Då visste hon att om larm inte kom var allt lugnt och det kändes bra.

Senare skulle det bli en del falska utryckningar då cigaretter ofta låg och pyrde. Men det var Kristin och hennes mamma ok med. Hellre det än att det blev en fullskalig brand som kunde sluta riktigt illa. För nu hade till och med mamman förstått fördelarna med att ha ett brandlarm i huset utanför Stockholm.

22 Mar 2023

Välkommen

Här finner du tips om vad du bör tänka på när du skall anordna en konferens, som till exempel plats och lokalens utformning.