Konferens Umeå

Tips om konferenslokaler

Bra hundfoder finns åt alla vovvar

Din fyrfota vän behöver ett näringsrikt hundfoder. Det finns många olika sorter och smaker på hundmat. Du kan välja bland torrfoder, färskfoder och våtfoder.

Vi människor behöver ha mat i magen varje dag, och det gäller givetvis även din kära vovve. Hundägare brukar gärna vara villiga att dela med sig av maten till sin fyrfota vän. Och det kan du visst göra i små mängder, det är ingenting som skadar hunden. Huvudfödan för en hund bör dock vara ett näringsrikt hundfoder.

Du kan köpa mat åt din hund i olika butiker och hos en del veterinärkliniker. Hundfoder finns i många olika sorter anpassat efter bland annat ålder, aktivitetsgrad och hälsa på hunden som ska äta maten. Ibland kan det ta ett tag att hitta rätt sort som passar ens egen hund, det finns ju så mycket att välja bland.

Hur ofta bör man ge vovven hundfoder?

Det finns inget generellt svar på hur mycket eller hur ofta en hund ska äta. Det är många faktorer som spelar roll här som till exempel ålder, ämnesomsättning och aktivitetsgrad. Valpar bör äta oftare än vuxna hundar. En mycket aktiv hund behöver mer hundfoder än en hund som tillbringar större delen av sitt liv sovandes i soffan.

Brukshundar, arbetshundar och jakthundar kan behöva upp till fyra gånger så mycket energi som andra hundar. Det finns hundfoder för aktiva hundar som innehåller mycket fett för att hjälpa hunden att bibehålla muskelmassa och återhämta musklerna. Det finns många olika smaker på hundfoder, till exempel lamm, kyckling, lax, vilt och kalkon.

31 Jan 2023

Välkommen

Här finner du tips om vad du bör tänka på när du skall anordna en konferens, som till exempel plats och lokalens utformning.