Konferens Umeå

Tips om konferenslokaler

Billig flyttfirma – bra flyttfirma?

Det finns alltid ett värde i att jämföra priser innan man köper en vara, en tjänst och en produkt. Köper man bara produkten i fråga – ja, då riskerar man dels att betala för mycket och dessutom så riskerar man att inte få den kvalitet som man söker. Det här har blivit betydligt lättare om man ser till fysiska produkter; ska du exempelvis köpa en tv så kan du skriva in märke, storlek och andra funktioner på den tv du söker i en sökmotor på internet varpå priserna – i butikerna – svart på vitt kommer fram. Då det kommer till fysiska tjänster dock; där är det inte lika lätt att hitta rätt tjänst till rätt pris.

Så hittar du en prisvärd flyttfirma i Umeå

Om vi säger att du ska anlita en flyttfirma i Umeå så kan priserna – och kvaliteten på jobbet – skilja sig extremt mycket. Hur ska du då kunna skilja agnarna från vetet – hur ska du veta vilken flyttfirma i Umeå som till rätt pris kan ge dig en säker och trygg flytt? Du kan inte skriva in på exempelvis Google som du gjorde vid din jakt på rätt tv. Vi ger några knep kring hur du kan agera för att hitta rätt flyttfirma i Umeå.

  • Ta in så många offerter som möjligt. Detta är det bästa sättet att se hur prisbilden ser ut och det är en metod som ger dig lite svängrum runt förhandlingsbordet. Vårt råd är att du tar bort den dyraste flyttfirman och att du även plockar bort den billigaste. Den senare kommer – baserat på hur det brukar se ut – inte att hålla någon vidare klass. Den dyrare å sin sida – ja, det högre priset kommer att vara svårt att motivera rent kvalitetsmässigt.
  • Hur har man jobbat tidigare? Säg här att du ska välja en flyttfirma och att fyra stycken återstår efter din initiala gallring. Nästa steg är att fråga hur lång erfarenhet man har och att bekräfta denna genom att ringa tidigare kunder. Får du några nummer av respektive flyttfirma – se till att ringa dessa också. Får du inget nummer av en flyttfirma; ja, då skulle vi tolka det som att företaget i fråga har någonting att dölja.
  • F-skatt, försäkring och garanti. Det tredje steget för dig är att kolla upp dessa punkter. Även världens skickligaste och mest erfarna flyttfirma kan drabbas av olyckor i arbetet och viktigt är därför att du har en garanti att luta dig tillbaka på. Att företaget i Umeå ska ha F-skatt är en självklarhet.
  • Vad får du för pengarna? Idag kan du använda rut-avdraget för en flyttfirma och i och med detta dra av halva arbetskostnaden. Vårt råd är att du därför maximerar tjänsten och där du även inkluderar exempelvis all packning och eventuellt också – om det är möjligt – den avslutande flyttstädningen. Kolla även om det är möjligt att magasinera saker (om det skulle krävas) samt huruvida företaget kan lyfta tunga föremål. Äger du exempelvis ett piano – hur ställer man sig till en flytt av denna pjäs och hur gör man det på ett säkert sätt? Ställ frågor!
23 Dec 2016

Välkommen

Här finner du tips om vad du bör tänka på när du skall anordna en konferens, som till exempel plats och lokalens utformning.