Konferens Umeå

Tips om konferenslokaler

Behöver en konkurs verkligen vara så skrämmande?

Har du drabbats av en konkurs? Du är inte ensam. Med rätt stöd kan du snabbt komma på fötter igen. Låt experterna ta över och hjälpa dig. Läs på för att känna att du har kontroll över situationen.

Konkurs är ett begrepp man hör lite löst men inget man tar på för stort allvar innan det drabbar en personligen. Det är samtidigt ett provocerande ord. Inget företag vill gå i konkurs, men livet är som livet är och det händer. Vad gör man då när det händer? Det är i första hand tingsrätten som beslutar om ditt företag ska sättas i konkurs eller inte. Det gäller de bolag som är aktiebolag. Ta det lugnt, bara för att man inte kunnat betala sina räkningar en gång innebär det inte att man sätts i konkurs. När ett bolag under en längre tid inte lyckats, av diverse anledningar betala sina utgifter då kan det bli aktuellt att sättas i konkurs. För att man ska veta vad man ska göra krävs det alltså att man läser på.

Gäldenär, borgenär, obestånd vad betyder alla dessa termer?

Ibland kan man känna sig vilse i djungeln av juridiska termer. Men det ska inte behöva vara så svårt. Enkelt förklarat. Ditt företag blir skyldigt pengar, du är då vad som kallas gäldenär. Den som du är skyldig pengar, ja den är då borgenär. Det är lustigt nog endast cirka 7% som vet vad ordet borgenär betyder. Men vem är då personen som är expert på att klara upp allt detta? Den person har titeln konkursförvaltare.

Vad gör en konkursförvaltare?

När ett företag försätts i konkurs av tingsrätten är det samtidigt tingsrättens uppgift att tillsätta en konkursförvaltare. Det är en advokatbyrå som får uppdrag att agera detta. Som konkursförvaltare har man flera olika uppgifter. Exempelvis att få in pengar till konkursboet för att på så vis se till att alla får sina pengar i den mån det är möjligt. Det blir inte alltid som man tänkt sig. Att misslyckas hör till livet. Man lär så länge man lever. Det positiva är att det alltid finns någon som kan hjälpa till i svåra stunder, som exempelvis advokater. Det är personer som tagit sig an uppdraget att hjälpa oss andra dödliga i svåra stunder. Man kan inte veta allt och man kan heller inte förutse hur framtiden alltid ska se ut. Man tar risker och det ska man fortsätta göra till viss mån. Som tur är finns det hjälp att få. Läs mer på denna sida: https://www.konkursen.nu/

18 Apr 2020

Välkommen

Här finner du tips om vad du bör tänka på när du skall anordna en konferens, som till exempel plats och lokalens utformning.