Konferens Umeå

Tips om konferenslokaler

Behöver du rekrytera ny VD?

Är du i behov av en ny chef för din verksamhet? Annonserar du om det i de traditionella kanalerna, som Arbetsförmedlingens annonsplats Platsbanken får du mer än hundratals ansökningar. Att bara läsa igenom dem kommer att ta dig en veckas heltidsarbete, som du inte har möjlighet till. Att sedan börja sortera bland hundratals ansökningar, där alla är ”drivna, målmedvetna, lösningsorienterade” och så vidare och så vidare tar ytterligare minst en veckas heltidsarbete. Vad ska du göra? Du behöver rekrytera en ny företagsledare, men du vill bara ha den bästa, hur svårt kan det vara?

Anlita proffs som kan rekrytering

Antingen lägger du det på personalkontoret i ditt företag eller så anlitar du en professionell rekryterare. Problemet med att lägga det pop personalavdelningen på ditt företag, är kanske den att du inte har någon personalavdelning. Har man ett medelstort, eller litet företag har man kanske inte prioriterat att anställa en hel personalavdelning. En personalansvarig bör ha kunskap om lagar och förordningar vad gäller olika anställningsformer, de bör rekrytera, skiva avtal och så vidare. Har man inte så stor personal kanske man vill spara in resurser på att ha personal inom ”human resources”, som det heter. Däremot kan man komma att behöva de tjänsterna då och då, som när man behöver rekrytera personal, men under övrig tid, tycker man inte att man behöver den personalen. Därför kanske man står utan kunskap när det gäller att rekrytera en bra chef.

Chefen leder företaget

Varför är det så viktigt att ha en bra chef? Och vad är definitionen av en bra chef? Alla människor som arbetar framgångsrikt som chef eller företagsledare är sådana som den övriga gruppen ser upp till och vill vara med.  Ofta kan man se barn, redan i förskoleåldern som är födda som ledare. Det är naturligt för de barnen att leda, att få sina kompisar att se upp till dem. De personerna har en personlighet som får med sig andra, som visar vägen och vad gruppen ska göra. Det kan vara svårt att med ord definiera vad som gör en person till en ledare, medan de andra inte passar som det. En bra chef är någon som får andra att arbeta i samma spår, för samma sak, och som anstränger sig för att uppnå ett mål. Kan man plugga till att bli en bra ledare? Till viss del kan man studera management, men de flesta framgångsrika ledarna är de som har personligheten som på naturlig väg får människorna att vilja följa den personen och som ser till att personalen gör som han eller hon vill.

Chefen är ansiktet utåt

För ett företaget, är ju chefen ansiktet utåt. Han eller hon representerar företaget och lika viktigt som att få personalen att följa och vilja arbeta i den riktning som hen visar är det viktigt att få andra människor som ser upp till chefen. Så viktig är företagsledaren att misstag, eller sjukdom kan få aktieägare att överge företaget och företagets aktievärde sjunker som stenar i vatten. Graden av förtroende för företaget står och faller med förtroendet för företagets VD. En VD

Chefen är den som drar in pengarna

På samma sätt som förtroendet för företaget står och faller med förtroendet för företagets VD, är det VD:n som som får in pengarna till företaget. Därför är frågan om vem som är VD det viktigaste för att dra in pengar till företaget, och här menar vi aktievärdet, och omgivningens förtroende för vad hen kan åstadkomma för företagets vinst, framgång och resultat. Läs mer om chefsrekrytering i Stockholm på: http://www.chefsrekryteringstockholm.se.

25 Mar 2018

Välkommen

Här finner du tips om vad du bör tänka på när du skall anordna en konferens, som till exempel plats och lokalens utformning.