Konferens Umeå

Tips om konferenslokaler

Behöver du inreda kontoret snyggt?

De företag som direkt arbetar mot nya kunder och kanske tar emot dem i sin dagliga verksamhet, vill säkert påverka kunderna på ett positivt sätt. Och det kan man, genom fler sätt än de mer intellektuella sätten. Tänk på de bankkontor som du besöker. Hur har de inrett sina bankkontor? Vilka känslor är det som du får när du besöker dem? Jämför sedan både den inredningen som du möter på ett annat kontor, säg en reklambyrå. De är på många sätt varandras motpoler. Det ena kontoret vill lugna människor och inge trygghet och stabilitet. Det senare vill väcka kreativiteten och möjligheten att tänka i nya banor.

Hur påverkar ett kontor som har inretts av en inredare?

En inredare kan bättre än andra, se till så att väggar, tak och golv talar till människorna som besöker det. De kan se till att kontoret antingen gör människor lugna och samlade, eller uppiggade och jagade. Om man besöker olika restauranger, till exempel, så kan man se hur inredarna har fått människor som kommer och äter i deras lokaler, få dem att bete sig på olika sätt. Ta ett MC Donalds resturang som exempel; där finns många röda inredningsdetaljer. Borden är enkla och hårda, de är små. Stolarna är obekväma och hårda. Det finns inga mattor. De har ofta ganska högljudd musik på. De vill nämligen att många ska komma och äta, och sedan gå därifrån. Ta sedan en finare restaurang som exempel, på ett hotell. Där har de kanske möblerat med mjuka, stora soffor. Borden är lagom stora och de har lagt en vit linneduk på borden. De vill nämligen att du ska stanna så länge som möjligt där. Och beställa in mycket mat och dryck.

Finns inredare som är experter på signaler

Professionella inredare är sådana som kan detta, med hur de ska inreda för att ge olika slags signaler till dem som kommer och besöker ert kontor. De kan då måla eller tapetsera, och möblera så att de som kommer, påverkas på olika sätt. Här listar vi några viktiga färger som man kan tänka på, hur de påverkar oss.

Rött – ger energi. Det ökar blodcirkulationen men kan samtidigt väcka irritationen och vreden inom oss.

Gult – ger också energi och motverkar depressioner. Den ger oss positiva färger och kan motverka depressioner.

Blått – det kan ge oss ett lugn, men kan samtidigt kännas som en kall färg. Den kan associeras med pålitlighet och intelligens men kan även få oss att känna oss kyliga och avslagna.

Lila – kan färknippas med kreativitet och mystik – och makt. Kyrkans män som har makt brukar bära kläder i lila färg.

Grönt – det sägs att grönt är skönt, vilket inte är så konstigt. Grönt sägs göra oss lugna och har en harmonisk inverkan på oss.

28 Jan 2019

Välkommen

Här finner du tips om vad du bör tänka på när du skall anordna en konferens, som till exempel plats och lokalens utformning.