Konferens Umeå

Tips om konferenslokaler

När du behöver en festlig lokal

När man behöver en lokal för en större fest är det viktigt så att inget glöms bort. Oavsett om det är ett bröllop, en födelsedagsfest eller firmafest är det viktigt att hitta något som möter alla slags behov som man kan ha för festen i fråga.

För det första är det viktigt  att vara ute i god tid när du planerar din fest. Dels för att deltagarna ska kunna planera in det i sina kalendrar, dels för att man ska kunna vara ute i god tid för att boka en passande lokal. Och har du dessutom tänkt att boka underhållning eller liknande kräver det att du är ute i god tid.

Hitta rätt festlokal

När det kommer till själva festlokalen finns det en del att tänka på. Här är det viktigt att ha en tillräckligt stor lokal som rymmer alla de gäster somd har tänkt bjuda in. Hur ska du göra när det gäller mat och dryck? Om du har tänkt att sköta om det själv är det vitkgit att planera in det i god tid. Vill du i stället beställa en catering? Ett tips är att leta efter en festlokal som även kan servera mat och dryck och med egen personal.

Ska festen ha något tema eller annat som håller ihop festen? Det blir väldigt effektfullt och trevligt om man dekorerar lokalen i fröväg. Även allt sådant kan du få hjälp med om du inte har möjlighet att göra det själv. Undersök vilka alternativ som finns när det kommer till att hyra en lokal. Fråga vänner och bekanta och få bra idéer. Om du söker en stor och central lokal i Stockholm med härlig utsikt och omgivning som även har restaurang med fullständiga rättigheter så kan vi rekommendera dig att ta kontakt med lokalen Skansens festvåning

Att ta sig till och från festen

Det är viktigt var lokalen ligger. Hur är kommunikationerna till och från lokalen; finns det kommunikationer eller finns det en taxi som är lätt att få tag i? Är det ett stort sällskap går det kanske att boka en eller flera bussar. Undersök det i god tid före festen. Finns det möjlighet med övernattning för gästerna i närheten? Finns det möjlighet ta en fördrink utomhus om vädret så tillåter?

Underhållning på festen?

Visst är det härligt och stämningshöjande med livemusik? Bröllopet eller festen kommer att bli mycket uppskattat om man bjuder på något musikuppträdande. En skicklig trubadur eller en musikorkester av något slag höjer stämningen markant. På firmafesten kanske man istället väljer en känd talare, standup-artiskt eller en magiker för att lätta upp stämningen. Då kan man ju också be dessa anpassa shower till företaget och få en mer skräddarsydd upplevelse för alla inblandade.  Kontakta till exempel någon som förmedlar artister så att du hittar någon artist eller underhållare som du gillar. 

1 May 2019

Välkommen

Här finner du tips om vad du bör tänka på när du skall anordna en konferens, som till exempel plats och lokalens utformning.