Konferens Umeå

Tips om konferenslokaler

Att starta en konferensgård

De flesta hotell som upplever lågsäsong brukar starta konferensanläggning. Det är ofta de stora hotellen i städernas centrum som inte brukar uppleva samma död-säsong som andra hotell, ute på landsbygden eller en bit utanför stadens centrum som ofta gör på helger och långtidsledigheter, när affärsmännen inte är på resa. Så länge vardagen är inne brukar affärsmännen boka in sig på all sköns hotell runt om i landet. När de inte är där, gäller det att belägga hotellrummen med gäster, annars får man lägga ner. Då är det bra att förvissa sig om minst fullbeläggning de dygn när det är vardag för att kompensera för de dygn när de är tomt. Kan man då som hotell boka in konferenser, med fler kostnader under konfererensen är det ett sätt att få in stålarna för de tomma dygnen.

Ett företag behöver plats för sin verksamhet

Ett företag behöver plats för all typ av verksamhet, även om konferenser är viktiga finns det även behov för annat som företaget arbetar med. Tänk att kunna anlita en mäklare för företagslokaler på samma sätt som man anlitar en mäklare för sin bostad. För företagen är lokalerna a och o. Utan lokal står sig verksamheten slätt. För att få arbetsro behöver man ett "hem" för sina tankar, ideer och möjligheten att göra business. Då är det viktigt att ha den platsen som tillför tillräckligt ljus, värme, syre (ventilation). För den personal som man har är det viktigt att kunna erbjuda en plats som inte gör dem sjuka. Motsatsen vet alla som någon gång har arbetat på en plats som har varit fukt- eller mögelskadat.

Så hittar du en mäklare för företagslokaler

Vad söker du för en lokal, och var? Oavsett om du söker företagslokal i Stockholm, Göteborg, Malmö eller i någon annan stor stad i Sverige kan du hitta en sådan som passar dig. Det gäller bara att du går till väga metodiskt och tålmodigt. Det finns lite olika sätt att leta som vi listar här;

1. Blocket

Man kan leta företagslokal på Blocket, där man för övrigt hittar det mesta. Särskilt pålitligt är dock inte Blocket då det florerar en del mer eller mindre pålitliga "uthyrare" som begär flera månader i deposition, och som utlovar andra ägares lokaler. Men här och där kan man hitta guldkorn då och då.

2. Fråga vänner, släkt och affärsbekanta

Man kan fråga släkt och vänner och affärsbekanta om de känner till någon som har kännedom om en och annan företagslokal som är för uthyrning. Det är ingen dum idé att höra av sig via alla kanaler man bara kommer på.

3. Fråga en mäklare

Man kan även anlita en mäklare om vilka möjligheter de har. Går du denna väg, kan du lita på att du kommer att få just en sådan lokal som du önskar eftersom mäklarna (som alla andra) drivs av den bonus de tjänar på förmedling av lokalerna.

24 May 2018

Välkommen

Här finner du tips om vad du bör tänka på när du skall anordna en konferens, som till exempel plats och lokalens utformning.