Konferens Umeå

Tips om konferenslokaler

Att hyra smoking

Ska du på en fest med 30-talstema? Eller vill du helt enkelt se uppklädd ut inför någon viktig tillställning? Att hyra smoking är något som är smidigt vid sådana tillfällen. Många är vi som inte har en smoking med tillhörande klackskor redo i garderoben för användning. Kanske behöver man inte heller använda den så pass ofta att det vore ett bra beslut att lägga ner mer pengar på att köpa en.

Kolla priserna hos flera butiker

För att få det bästa priset är det en bra idé att titta på utbudet hos så många butiker som möjligt. Det kan ibland skilja sig ganska mycket åt vad gäller prisläget, vilket kan betyda att du får lägga ner ganska mycket mer pengar om du går till ”fel butik”.

Bor du i Stockholm har du en liten fördel. Här finns många aktörer där man kan hyra smoking, både i de norra, södra och centrala delarna av Stockholm. Ett stort utbud återfinns inte bara i Stockholm utan även i andra större städer så som Malmö och Göteborg. Är du osäker på var butikerna finns kan du knappa in ”hyra smoking Stockholm” i den sökmotor på nätet du tycker om mest.

Kolla upp recensioner på stället

Väl på plats är det viktigt att den du hyr smokingen av tar sig tid att verkligen ta fram en smoking som passar dig. Det här innebär att du ska mätas och att du får tid på dig att pröva flera olika om du så önskar. Genom att titta på recensioner på stället du besöker kan du kanske få ett intryck av hur personalen bemöter sina kunder. Är det första gången du ska bära en smoking över huvud taget, är det än viktigare att de som jobbar i butiken är tillmötesgående och kan svara på dina frågor.

Att titta på recensioner är dock inte bara gynnsamt för att förstå hur service-nivån på stället är. Likväl är det bra för att se till att kläderna som hyrs ut är av hög kvalitet. Det sista du vill är nog att byxorna ska spricka eller att klacken på skorna går av när du är på festen.

Vilken smoking vill du ha?

Att välja smoking kan vara svårt. När du väl har hittat en butik du tycker verkar ha kvalitativa kläder är det i princip färgen på smokingen det största valet. De allra flesta väljer att köra på svart vid formella tillställningar. Vid festligare tillfällen, så som en maskerad eller en svensexa, går det att hyra smoking i alla möjliga färger.

Precis som tidigare finns även här en fördel om man är boende i Stockholm. Att hyra smoking i tokiga färger är något som mycket få butiker erbjuder, och om de gör det är det sannolikt i större städer det är lättast att hitta. En annan färg, som inte är särskilt ovanlig, är vit som de flest butiker bör ha inne. I övrigt brukar mycket mörk blå eller grå fungera bra.

21 Jul 2017

Välkommen

Här finner du tips om vad du bör tänka på när du skall anordna en konferens, som till exempel plats och lokalens utformning.