Konferens Umeå

Tips om konferenslokaler

Anlita inspirationsföreläsare till företagseventet

Har du hört uttrycket "tro inte på allt som dina tankar säger dig"? Det tar ett tag innan man förstår innebörden med de orden. Det krävs att man säger meningen några gånger för sig själv. Sedan inser man att det är så sant som det är sagt; våra tankar kan alldeles för ofta leda oss helt fel. De kan leda oss så fel att vi startar krig mellan länder. Att terrorister tänker helt fel, är inte svårt att inse. Tankarna som vi har, kan alltså leda oss till helt fel handlingar.

Alla bra handlingar börjar med bra tankar

Så, vill vi komma fram till att göra bra saker, utföra bra handlingar, då bör vi börja med våra tankar. Alla bra handlingar startar med bra tankar. Hur tänker vi? Tänker vi att det inte går att göra, då kommer vi förmodligen att handla efter de tankarna. Tänker vi i stället att det går att göra, ja, då kommer vi att göra allt för att förverkliga det. Allt börjar med tankarna. Så när det kommer till företagande, har det också med dessa tankar att göra? Ja, det har det. Vill vi ha ett bra företagande, måste vi börja med bra tankar. Och om vi nu skulle ha fel tankar, hur gör vi för att komma på bra tankar?

Anlita rätt inspirationsföreläsare

Börja med att anlita rätt inspirationsföreläsare. En inspirationsföreläsare är alltid en bra början. Någon som kan inspirera andra är viktiga personer. En inspiratör kan få människor att tänka i rätt riktning. En bra inspiratör kan få människor att göra underverk. En inspiratör kan få en trött företagare att ta nya tag, och kan få någon som inte har vågat ta det viktiga steget att våga pröva något nytt och bli företagare. Det sägs att vi behöver fler företagare. En sådan skapar ut ingenting ett helt företag, som kanske börjar med dem själva och som slutar med att de kanske har flera hundra anställda.

Så hittar du rätt inspirationsföreläsare

När det kommer till att hitta en duktig inspirationsföreläsare går det tyvärr inte att googla "inspirationsföreläsare" och sedan välja någon på måfå. Vill man få en riktigt bra inspirationsföreläsare måste man gå på vad andra har att säga om dem som de har lyssnat på. Det är viktigt att välja någon som man vet är duktiga på att inspirera andra. Det kräver nämligen en alldeles speciell person att kunna inspirera andra till att kunna utföra stordåd.

21 Mar 2019

Välkommen

Här finner du tips om vad du bör tänka på när du skall anordna en konferens, som till exempel plats och lokalens utformning.