Konferens Umeå

Tips om konferenslokaler

Aktivitet på konferensen – Fokus vinprovning

När en ett företag anordnar en konferens som sträcker sig längre än bara en dag förväntas det ofta att någon aktivitet anordnas. En tidpunkt då de anställda kan släppa alla diskussioner om jobb och för en stund istället bara umgås. Här tar vi fokus på vinprovning. 

Att gå på vinprovning som privatperson har varit populärt länge. Det beror delvis på det ökade intresset för vin men även för att utbudet är så brett på dessa provningar. Den som har gått på en vinprovning har knappast lärt sig allt och det finns allt från vinprovning med lakrits till provningar för de som anser sig vara experter på viner från ett specifikt land. 

I Stockholm finns det vinprovningar för alla smaker, kunskapsnivåer och önskemål. Detsamma gäller flera andra större städer medan det på mindre orter framförallt är ”klassisk” vinprovning som går att hitta. Önskas ett specifikt utbud finns alltså en fördel att lägga konferensen i Stockholm för att därigenom kunna anlita exakt det företag som önskas. 

Vanligt på slott och gårdar

Ett stort antal slott och herrgårdar i Stockholm anordnar konferenser. Utöver mat, logi och konferensrum erbjuds mycket ofta olika aktiviteter i närområdet. En av dessa är just vinprovning. Det betyder att de som är på konferensen inte behöver åka iväg då allt anordnas på plats. I vissa fall finns kunnig personal på konferenshotellet men inte sällan har de samarbete med vinprovningsföretag som därmed kommer ut med allt som behövs inför provningen. 

Anpassningsbart

Till skillnad mot de vinprovningar som finns för privatpersoner så är dessa tillfällen betydligt mer anpassningsbara. På ett av de slott som erbjuder vinprovning i Stockholm går det exempelvis att få vinprovning med valfritt tema, valfri längd och med anpassat utbud av viner. 

Genom denna flexibilitet kan vinprovningen helt utformas utifrån vilka det är som kommer med på konferensen. Önskas alkoholfria alternativ går det även att boka en hel vinprovning enbart med dessa viner. Om man önskar att genomföra vinprovning i en annan lokal än just på konferensanläggningen så är detta ofta möjligt.  

Boka i förtid

Kom ihåg att det är en stor fördel att boka vinprovning i god tid innan ankomst. Ofta är det möjligt att spontant boka det på plats men möjligheten till anpassning i allt från val av viner till tidsåtgång kan då bli skarpt begränsat. Börja med att höra med den konferensanläggning som bokas om de har denna aktivitet. Om de inte kan anordna den så går det att kontakta en rad företag som erbjuder vinprovning och relativt enkelt hitta en lösning. 

18 May 2018

Välkommen

Här finner du tips om vad du bör tänka på när du skall anordna en konferens, som till exempel plats och lokalens utformning.